Djembé is…

De studievereniging van Culturele Antropologie. Naast studie gerelateerde zaken als symposia, congressen en studiereizen is Djembé er ook voor de gezelligheid en binding binnen de verschillende jaren antropologie. We werken nauw samen met docenten en medewerkers van de vakgroep Culturele Antropologie van de Universiteit Utrecht.

Onze vereniging telt zo’n 300 leden, die op verschillende manieren betrokken zijn bij het organiseren van gezellige activiteiten met een studie-inhoudelijke twist. Bij Djembé heb je de mogelijkheid om (mede)studenten beter te leren kennen en je op een andere, meer informele wijze bezig te houden met Culturele Antropologie! Ook kun je je bezighouden met het organiseren van activiteiten. Er zijn een behoorlijk aantal verschillende commissies die worden gevormd door studenten, van eerstejaars tot master studenten. Als het je leuk lijkt om feesten te organiseren met de meest uiteenlopende thema’s, kun je lid worden van de Feco, onze Feest Commissie. De Culinaire Commissie zoekt mensen die het leuk vinden om te koken en samen te eten, en de Lexco zorgt voor interessante lezingen en excursies, en andere heel uitlopende dingen zoals een pubquiz of een tochtje naar de top van de Dom. Met de Goededoelen Commissie kun je activiteiten organiseren die geld opleveren voor het goede doel, zoals een benefietconcert! Tijdens een congres kom je in aanraking met antropologie studenten uit het hele land en daarnaast met sprekers uit verschillende vakgebieden die samen met jou over je toekomst nadenken. Daarnaast organiseren we verschillende studiereizen per jaar, dit jaar gaan de studiereizen naar Bosnië-Herzegovina en Kroatië, Tsjechië en Griekenland. Verder is er ook elk jaar een gezellig liftweekend waar je als Utrecht strijdt tegen de andere steden.

Als je lid wordt van onze vereniging krijg je naast het variërende aanbod activiteiten vier keer per jaar het verenigingsblad ‘Opgetrommeld’, elke maand een nieuwsbrief met een overzicht van de komende activiteiten en je eerste drankje gratis bij Djembé Café in Walden! En dit allemaal voor slechts 10 euro per jaar!

Lid worden van Djembé is heel makkelijk, klik hier!