Gezocht: stagiair voor internationaal secretariaat PvdA

Het partijbureau is de professionele werkorganisatie van de Partij van de Arbeid en levert ondersteuning aan de vereniging, haar afdelingen, vrijwilligers, bestuurders en politici. Het partijbureau biedt ruimte voor studenten van allerlei soorten opleidingen om relevante ervaring op te doen. Bij het internationaal secretariaat van de PvdA is een stageplaats beschikbaar voor de periode 1 september 2017 tot 29 januari 2018.
De stage Je ondersteunt de internationaal secretaris bij de voorbereiding van internationale activiteiten, bijvoorbeeld door informatie te vergaren over de politieke situatie in een land. Je draagt bij aan de communicatie door de website bij te houden en de redactie van de maandelijkse nieuwsbrief te voeren en zelf stukken te schrijven die interessant zijn voor de achterban van de PvdA. Verder help je mee om activiteiten met een internationale insteek in Nederland te organiseren. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de Partij voor Europese Sociaaldemocraten en de Foundation Max van der Stoel.
Profiel Je volgt een academische opleiding met een internationale of communicatieve achtergrond. Je hebt in ieder geval een sterke interesse in politiek en internationale vraagstukken en je bent je bewust van politieke discussies en gevoeligheden. Je bent een nauwkeurig persoon en je hebt ervaring met het schrijven van toegankelijke teksten voor een breder publiek. Je hebt affiniteit met de PvdA en je kan eventueel ook zelfstandig aan de slag. Wij bieden een leuke werkplek in Amsterdam, een klein team met enthousiaste collega’s en een stagevergoeding (inclusief reiskosten) van € 300,00- netto per maand (bij een stage van vier dagen per week).
Wat kun je bij ons leren? Als stagiair bij het internationaal secretariaat krijg je een kijkje in de keuken van de Nederlandse en internationale politiek. Je leert hoe een politieke partij functioneert, hoe politieke communicatie werkt en hoe een politieke partij opereert in internationaal verband. Je doet werkervaring op met het schrijven en redigeren van artikelen, het bijhouden van een website, het versturen van een nieuwsbrief en het organiseren van activiteiten.
Solliciteren? Wij bieden een stageplaats voor de periode van 1 september 2017 tot 29 januari 2018 voor vier dagen in de week. Ben je na het lezen van deze stagevacature enthousiast geworden? Stuur dan voor 19 juni een mail met een sollicitatiebrief en CV naar Elmar Smid: esmid@pvda.nl. Voor meer informatie kun je ook bellen met Elmar: 020-551 2146. De sollicitatiegesprekken zullen eind juni plaatsvinden.
Meer informatie? www.internationaal.pvda.nl / www.weurope.nl

Geplaatst in Extern nieuws, stages.