Savannah Bay

Wat is Savannah Bay?

Savannah Bay is een boekenwinkel voortgekomen uit de allereerste vrouwenboekwinkel in Nederland. Tegenwoordig is Savannah Bay een algemene boekwinkel voor iedereen. Zij zijn gespecialiseerd in literatuur en poëzie uit binnen- en buitenland, en in boeken op het gebied van genderstudies en homoseksualiteit.

Savannah Bay biedt een uitgebreid en verrassend assortiment titels. Naast literatuur en poëzie bieden wij allerlei andere genres aan, zoals psychologie en management, genderstudies, filosofie, spiritualiteit, en kinderboeken. Ook heeft Savannah Bay alle verplichte studieboeken voor de studies Literatuurwetenschap en Genderstudies aan de Universiteit Utrecht voorradig. Leden krijgen op vertoon van hun ledenpas 5% korting op non-book artikelen.

Wat maakt Savannah Bay zo bijzonder?

Wat Savannah Bay bijzonder maakt is dat de mensen die er werken écht luisteren naar jouw verhaal voordat ze je een nieuw en passend verhaal aanraden. De winkel heeft een geschiedenis vol verhalen, en de mensen die er werken kennen de verhalen die horen bij de boeken waar ze je over kunnen vertellen.

Savannah Bay’s medewerkers -allen enthousiaste vrijwilligers- zijn enorme boekenwurmen en geven met plezier advies en leestips.

Wat doet Savannah Bay nog meer?

Savannah Bay organiseert vele activiteiten, zoals debatten, workshops, literaire festivals en lezingen. Dit doet ze veelal in samenwerking met Stichting de Luister en met andere organisaties.

Savannah Bay faciliteert ook. Denk aan boekpresentaties en cursussen in de winkel. Ook biedt de winkel opslag- en vergaderruimte voor groepen als Amnesty International en het COC. Sinds jaar en dag verzorgt Savannah Bay de verspreiding van flyers en info van roze organisaties. Tevens doet Savannah de kaartverkoop van literaire evenementen en roze feesten.

Voor meer informatie over Savannah Bay kijk op hun website: http://www.savannahbay.nl/ of kijk op hun Facebook pagina: https://www.facebook.com/BoekwinkelSavannahBay/timeline